Alle categoriëen

Informatie

Ontwerp zakelijk briefpapier dat écht indruk maakt

Wil je jouw zakelijke communicatie naar een hoger niveau tillen en een professionele uitstraling geven? Zelf ontworpen briefpapier is de sleutel tot succes. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan elk detail en al zeker aan de manier waarop je communiceert en een belangrijke boodschap overbrengt. Maar let op: de meeste printers kunnen niet het gewenste resultaat leveren voor professioneel briefpapier. Zo is een ‘gewone’ printer bijvoorbeeld niet in staat om de randen van je papier van volledige bedrukking te voorzien. Je zult dus altijd onbedrukte marges houden. Briefpapier laten drukken door een professionele drukker is daarom de enige manier voor professioneel resultaat! Gelukkig hoef je echter voor de vormgeving van je briefpapier niet afhankelijk te zijn van dure ontwerpers. Met een aantal handige tips én de online ontwerptool van DrukwerkExpert.nl, kun je eenvoudig je eigen briefpapier ontwerpen en deze aan jouw behoeften aanpassen.

Briefpapier lay-out tips: Klassiek of Modern?

Bij het ontwerpen van briefpapier zijn er enkele belangrijke overwegingen die je moet maken. Je beslist ten eerst welk type briefpapier het beste bij jouw bedrijf past. Als je gaat voor een klassieke look, dan kiest men er meestal voor om alleen de voorzijde te bedrukken. Het logo bevindt zich in dit geval vaak bovenaan, uitgelijnd in het midden of in de rechterbovenhoek. Daaronder kun je je contactgegevens plaatsen en verwerk je eventuele aanvullende bedrijfsinformatie in de voettekst.

Daarentegen kun je ook kiezen voor modern en opvallend briefpapier. In dit geval kiest men er vaak voor om zowel de voor- als de achterzijde te bedrukken. Op de achterzijde kun je creatiever zijn met een paginavullend ontwerp, zoals afbeeldingen, illustraties en slogans. Kies opvallende kleuren die bij je huisstijl passen om je briefpapier te laten opvallen en ‘eigen’ te maken.

Belang van je logo: de plek, grootte en ruimte

Het logo is het meest cruciale element van je briefpapierontwerp. Het is het eerste wat ontvangers opmerken, en het is belangrijk om het op de juiste manier te integreren. Plaats het logo bovenaan de pagina, maar zorg ervoor dat het voldoende ruimte heeft en niet wordt afgesneden tijdens het drukproces. Dit kan gebeuren als je het te dicht bij de rand plaatst. Briefpapier met eigen logo is de basis van al je professionele drukwerk.

Naast je logo zijn contactgegevens en andere bedrijfsinformatie zoals KVK-nummer of rekeningnummer veelvoorkomende toevoegingen. De specifieke gegevens die je wilt vermelden, hangen af van het doel van je briefpapier.

Gepersonaliseerd briefpapier bestellen

Het ontwerpen van jouw briefpapier is nog maar het begin. Personalisatie geeft een extra dimensie aan je communicatie. Voeg bijvoorbeeld handgeschreven notities of illustraties toe aan het standaard ontwerp, om jouw persoonlijk ‘handdruk’ ook via je briefpapier achter te laten bij de ontvanger. Hiermee val je op bij partners en klanten en toon je hen de moeite en zorg die je besteedt aan je correspondentie.

Met zelfontworpen briefpapier maak je ongetwijfeld een geweldige indruk op je zakelijke relaties. Wacht niet langer, stel hier je eigen briefpapier samen en bezoek ons online ontwerpprogramma op de website voor meer inspiratie en mogelijkheden. Ontdek hoe je zakelijk briefpapier echt uniek en onderscheidend kunt maken. Ga vandaag nog aan de slag en creëer het professionele briefpapier dat jouw bedrijf verdient.

TL;DR - Jouw zakelijk briefpapier ontwerpen en drukken

Zelf briefpapier ontwerpen en laten drukken is de sleutel tot het geven van een professionele uitstraling aan je zakelijke communicatie. Overweeg klassiek of modern briefpapier, let op de plaatsing van je logo en zorg voor voldoende ruimte om het goed af te drukken. Houd rekening met je huisstijl in de typografie, het kleurenpallet en overige details. Personaliseer je briefpapier met handgeschreven notities en illustraties om een blijvende indruk te maken op je klanten en partners. Met DrukwerkExpert.nl's online ontwerptool heb je alle benodigde tools binnen handbereik. Ga aan de slag en creëer briefpapier dat de aandacht trekt en professionaliteit uitstraalt. Bestel jouw briefpapier en bijpassende zakelijke enveloppen direct hier!