Alle categoriëen

Informatie

Briefpapier met eigen logo maken

Je eigen briefpapier met logo ontwerpen is snel en gemakkelijk geregeld… Met de juiste tips en hulpprogramma’s wel te verstaan. De belangrijkste tips van het ontwerpen van je eigen briefpapier hebben vaak betrekking op de kleurstelling en andere details van het ontwerp. Dit terwijl het belangrijkste onderdeel van het ontwerp, het logo, eigenlijk al een onderwerp an sich is. Daarom hebben we de belangrijkste informatie voor het plaatsen van een logo op je briefpapier ontwerp hieronder voor je samengevat.

Het belang van briefpapier met logo

Jouw briefpapier met een logo voorzien is de basis voor een professioneel en zakelijk briefpapier ontwerp. Je logo is per slot van rekening een belangrijk onderdeel van je merkimago en de visuele herkenning van je bedrijf. Het zorgt voor consistentie en uniformiteit in je communicatie en laat een betrouwbare indruk achter bij de ontvanger. Het laat namelijk zien dat je oog hebt voor detail en het juiste ontwerp geeft een persoonlijke ‘touch’ aan je communicatie. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat jouw brief opvalt ten opzichte van de concurrentie. De correcte plaatsing en de beste grootte van je eigen logo op briefpapier speelt daarom een grote rol in de totale uitstraling van de brief. 

Locatie van logo op briefpapier

Het plaatsen van je logo op briefpapier kan op verschillende manieren worden gedaan. De plek ervan is namelijk sterk afhankelijk van het ontwerp en het formaat van het briefpapier. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het logo in het midden van de pagina (bovenaan of onderaan) te plaatsen voor een prominente, mooi gecentreerde plek ten opzichte van de boodschap in de brief. Toch blijft de meest voorkomende plek voor het logo de rechterbovenhoek van de pagina. Dit is een prominente en goed zichtbare plek en zorgt tegelijkertijd voor niet te veel afleiding. 

Eigen logo op briefpapier tips

Tot slot, zijn er nog twee zaken met betrekking tot het logo op briefpapier waar je het beste even rekening mee kunt houden. Het eerste is de grootte van het logo. Het is namelijk erg belangrijk dat je logo goed zichtbaar en leesbaar is, maar niet dermate groot dat het afleidt van de boodschap die je in de brief probeert over te brengen. Je kunt het beste het logo even voor jezelf afdrukken in verschillende grootten op bijvoorbeeld een geprint A4’tje. Zo kun je goed zien hoe deze er uiteindelijk op je zakelijke briefpapier uit zou komen te zien en of het geheel goed leesbaar is. 

Ten tweede is het bij het vormgeven van je briefpapier en het beslissen van de plek van je logo, belangrijk rekening te houden met eventuele paginanummering. Mocht je er bijvoorbeeld voor kiezen om toekomstige paginanummering van een document rechts onderin de hoek van de pagina te plaatsen, dient je logo hier uiteraard niet in de weg te zitten. Om die reden kiezen de meeste organisaties er dan ook voor een ‘veilige plek’ voor het logo, aan de bovenzijde van de pagina. 

Eigen briefpapier ontwerpen en bestellen

Met deze tips, ons uitgebreide assortiment aan drukwerkopties en de handige ontwerptool op onze website, maak jij een blijvende indruk op je klanten. Wacht niet langer en begin direct met je eigen briefpapier ontwerpen!