Alle categoriëen

Informatie

Ontdek de verschillende flyer formaten – Kies het juiste formaat voor jouw boodschap

Flyers zijn een super handige offline methode om je boodschap te verspreiden en je doelgroep te informeren en/ of over te halen tot actie. Voordat je begint met het ontwerpen en drukken van je flyers is het echter wel belangrijk om na te denken over het juiste formaat dat past bij jouw boodschap en het doel van het drukwerk. Het formaat is per slot van rekening ontzettend bepalend voor je ontwerp. Goed dus om hier eerst een bewuste keuze in te maken. Kun jij wel wat hulp gebruiken en ben je nieuwsgierig naar de meest gekozen formaten per flyertype? We vertellen je alles over het ideale flyer formaat voor onder andere productenoverzicht, evenementenprogramma, plattegronden, catalogussen, etc.!

Flyers A5-formaat

De A5-formaat flyer is bij uitstek de populairste keuze onder vele opdrachtgevers in uiteenlopende branches. De afmetingen van dit type flyer maakt het compact en handzaam, waardoor het makkelijk uit te delen is op straat of bijvoorbeeld bij evenementen. De afmetingen van een A5-flyer zijn 148x210 mm, daarom is deze flyer met name geschikt voor een korte, duidelijke boodschap. Denk daarbij bijvoorbeeld aan flyers om de doelgroep te informeren over een speciale aanbieding, feestjes of openingen.

Flyers A4-formaat

De A4-formaat flyer is groter dan de A5 flyer en biedt daardoor meer ruimte in het ontwerp voor tekst en afbeeldingen. Heb je dus een uitgebreidere boodschap en verwacht je daarom verlegen te zitten om ruimte bij het A5-formaat? Kies dan voor een A4-formaat flyer. Vaak wordt dit type gebruikt voor flyers die dienen als productoverzicht of evenementenprogramma. Het ontwerp is groter en bevat dus vaak meer informatie, maar is daardoor ook iets minder handzaam. A4-flyers worden daarom vaak opgehangen op prikborden of online verspreid, bijvoorbeeld per e-mail.

Flyers A3-formaat

De A3-formaat flyer is de grootste type flyer die wij bij DrukwerkExpert.nl bieden. Het A3-formaat is groter dan het A4-formaat en biedt daarom nóg meer ruimte voor creativiteit en informatie. Dat maakt dit model met name geschikt voor flyers met een gedetailleerde boodschap. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een plattegrond of kaart van een evenement. A3-formaten zijn door de afmetingen niet erg handzaam en worden daarom vaak gebruikt om op te hangen op grote oppervlakken, zoals muren of ramen.

Vierkante flyers (Q-formaat)

Naast de welbekende A-formaten flyers, werken drukkers ook vaak in verschillende Q-formaten flyers. Waar de afmetingen van A-formaat flyers langwerpig zijn, zijn ‘Q-flyers’ vierkant. Een flyer in een vierkant formaat is een opvallend keuze en biedt creatieve mogelijkheden. Uiteindelijk kan een vierkant formaat uiteraard voor alle doelen gebruikt worden. Zo hebben we al menig vierkante flyer gezien ten behoeve van de promotie voor een kunst- en cultuurevenement of de promotie van producten in een catalogus.

Overige formaten flyers

De meest voorkomende type flyers zijn duidelijk langwerpig (A) of vierkant (Q). Echter biedt DrukwerkExpert.nl naast deze gangbare formaten ook andere flyer formaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ding-lang flyer (105x210 mm), een ronde flyer (Ø 210 mm of Ø 148 mm) of een ovale flyer (145x95 mm). Dergelijke bijzondere en opvallende formaten worden door sommige bedrijven gebruikt om op te vallen en creativiteit te uiten.

Flyers laten maken

Met deze tips en een beetje hulp van de flyer templates en voorbeelden in de online ontwerptool op onze website, heb je dus zo een passend ontwerp in elkaar gezet. En mocht je er echt niet uitkomen, staat ons team van professionele ontwerpers graag voor je klaar om je waar nodig te ondersteunen. We werken nauw met u samen om ervoor te zorgen dat het ontwerp past bij uw merk en uw boodschap duidelijk communiceert. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijke en aansprekende flyer. Flyers laten maken op zowel grafisch als druktechnisch gebied was nog nooit simpel als in samenwerking met DrukwerkExpert.nl!

Flyers drukken (binnen 24 uur)

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste boodschap, op de juiste manier én op het juiste tijdstip te moeten overdragen. We hechten er daarom veel waarde aan dat u uw flyers snel in handen heeft. We attenderen u er dan ook graag op dat we gemiddeld 5 (werk)dagen hanteren als standaard levertijd. Voor (135 of 250) flyers met spoed hanteren we zelfs een uiterlijek levertijd van slechts drie werkdagen. Daarnaast bieden we echter ook een versneld proces aan. Met onze spoedservice kunnen wij in de meeste gevallen uw flyers drukken binnen 24 uur. Een belangrijke vereiste om gebruik te maken van deze ‘Express service’ is echter wel dat we de order volledig afgerond en betaald is voor 12:00 uur. Bij een tijdige en correcte afhandeling zorgen wij dat u het drukwerk binnen één werkdag op locatie heeft ontvangen. Gewoon goed geregeld dus. Wacht niet langer en begin vandaag nog met het bedrukken van uw flyers bij ons. Maak indruk op uw doelgroep met de professionele en opvallende flyers van DrukwerkExpert.nl!