Alle categoriëen

Informatie

Notitieblok met logo

Een notitieblok, kladblok of schrijfblok. Het dient normaliter allemaal voor één doel: als ondergrond voor (belangrijke) aantekeningen. Want ondanks dat we steeds allemaal steeds digitaler gaan werken, is het toch gewoon praktisch om even snel wat te kunnen krabbelen op papier. Het is om die reden dat op de meeste bureaus bij veel bedrijven toch altijd wel een ‘branded’ notitieblok ligt. Het type kladblok, het formaat en de vormgeving ervan verschilt, maar één ding hebben ze eigenlijk allemaal wel gemeen: het logo.

Een notitieblok met logo van het bedrijf is niet alleen een leuk ‘branded’ product, maar staat vooral ook erg professioneel. Een gepersonaliseerd notitieblok is bijvoorbeeld erg handig voor account- en salesmanagers die veel op bezoek gaan bij klanten en prospects. Verder kan een bedrukt notitieblokje naast professioneel en praktisch zelfs ook als goed promotiemateriaal ingezet worden. Zo kun je bijvoorbeeld (branded) aantekeningen delen met derden, zodat zij altijd herinnert zullen worden aan de partij die ze van deze informatie heeft voorzien.
 

Notitieblok ontwerpen

Bijna ieder bedrijf heeft dus een gepersonaliseerd notitieblok. Dat wil echter niet zeggen dat ieder notitieblok hetzelfde is. Zo is er bijvoorbeeld verschil in het formaat (A4, A5 of A6) en de liggende en de staande versie (waarbij het voornaamste verschil dus is aan welke zijde de vellen aan elkaar en het onderbord zijn vastgelijmd). Daarnaast hoeft een notitieblok ontwerpen niet zo moeilijk te zijn als je misschien in eerste instantie denkt. Er zijn slechts een aantal belangrijke factoren die hierbij van belang zijn:

  • Het gebruik van de juiste kleuren en lettertypes
  • De aanwezigheid van het logo op het notitieblok
  • Voldoende schrijfruimte voor de gebruiker
  • De aanwezigheid van eventuele bedrijfs- en/of contactgegevens`
     

Een notitie- of schrijfblok 

Men ziet vaak een kladblok, notitieblok en schrijfblok als één en hetzelfde product. Het zijn immers ‘lege vellen’ gelijmd aan een versterkt onderbord. Er zit echter aanzienlijk verschil tussen de verschillende type blokken. Zo is het voornaamste verschil tussen een kladblok en een notitie- of schrijfblok, dat (de meeste) kladblokken niet gelinieerd zijn en dus echt bedoeld zijn om te ‘kliederen’. Dit terwijl notitie- en schrijfblokken juist bedoeld zijn om (grote hoeveelheden) informatie te noteren. Daarnaast is het grootste verschil tussen schrijf- en notitieblokken dan een schrijfblok standaard is uitgerust met een omslag- / voorblad, welke omgeslagen dient te worden voordat men notities op het daarvoor bedoelde papier kan schrijven. Dit terwijl het notitieblok geen omslagblad heeft.
 

Notitieblok A6 bedrukken

Zeker voor sommige gelegenheden kan een handzaam notitieblokje van grote waarde zijn. Het is dan ook daarom dat veel mensen met name geïnteresseerd zijn om een notitieblok A6 te bedrukken. Het formaat van dit type schrijfblok maakt dat dat de A6 notitieblokken met name gewild zijn door bijvoorbeeld de cafés en restaurants. Het notitieblokje is namelijk gemakkelijk vast te houden met een hand en heeft voldoende ruimte voor korte aantekeningen. Voor een gelegenheid waarbij men naar alle waarschijnlijkheid uitgebreidere aantekeningen wil maken (bijvoorbeeld tijdens presentaties en/of op congressen en beurzen), is bijvoorbeeld een A5 notitieblok weer erg populair.  
 

Notitieblok drukken bij DrukwerkExpert

Zoals gezegd is er vaak keuze tussen de populairste varianten notitieblokken: het A4, A5 en A6 formaat. Daarnaast is het meest gekozen papiersoort voor dit type product het duurzame 80 grams offsetpapier en kun je vaak al je gepersonaliseerde notitieblokken laten drukken vanaf een oplage van 50 stuks. Benieuwd naar de mogelijkheden, de handige online ontwerptool en hoe we ook voor jouw bedrijf een professioneel notitieblok kunnen drukken? Lees dan alle informatie over onze te bedrukken notitieblokken in onze shop, of neem contact met ons op via info@drukwerkexpert.nl of 085 - 049 1455.

Zoek je dus een (handzaam) notitieblok dat zowel jij als je relaties zouden kunnen gebruiken? Laat dan je gepersonaliseerde notitieblok met logo bedrukken in de huisstijl van je bedrijf via DrukwerkExpert.nl!