Alle categoriëen

Informatie

Zelf folders maken online met deze handige tips!

Ben jij op zoek naar een eenvoudige manier om zelf online folder te maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onderstaande tips uit onze ontwerpgids, ontdek je de belangrijkste voorwaarden voor hoogwaardig folder drukwerk. Met een beetje hulp van DrukwerkExpert stel je jouw folder niet alleen inhoudelijk, maar ook op het gebied van vormgeving optimaal samen. Zo zorg je ervoor dat jouw folder opvalt én de ontvanger aanzet tot actie. En het beste van alles: je kunt direct met de tips aan de slag door je folder ontwerp moeiteloos in elkaar te zetten met behulp van het gebruiksvriendelijke online ontwerpprogramma op onze website. Lees snel verder!

Folder drukwerk details

Voordat je aan de slag gaat met de grafische vormgeving van de folder, zijn er nog een aantal andere zaken die voorrang hebben in het ontwerpproces. Het juiste gebruik van onder andere resolutie, afmetingen, kleuren en lettertypen, bepaald namelijk 100% de kwaliteit van je drukwerk. Als je met deze zaken geen rekening houd kun je dus nog zo’n fantastisch folder ontwerp in elkaar zetten, toch zal het eindproduct er dan simpelweg níet professioneel uitzien. We bieden daarom ook specifieke folder werktekeningen en drukvoorwaarden, waarmee we je hopen van de belangrijkste informatie voorzien. Zorg dus ten eerste voor de volgende zaken:

  • Resolutie en afmetingen: je folder ontwerp dient te voldoen aan de juiste specificaties, zoals de gewenste resolutie (300 DPI) en afmetingen. Zo creëer je een scherp en professioneel resultaat dat indruk maakt op je doelgroep. 
  • Kleurgebruik: zorg naast het gebruiken van de kleuren van je huisstijl voor consistentie, ook voor de goede leesbaarheid van je tekst. Daarbij is met name het contrast tussen de achtergrondkleur of -foto en de kleur van je tekst van groot belang. Ook de grootte en de kleur van je call to action dienen duidelijk op te vallen en uit te nodigen tot actie.
  • Lettertypen: ook hiervoor geldt; wees consistent in het lettertype dat bij je huisstijl hoort. Echter heeft de leesbaarheid in dit geval de meeste prioriteit. Zorg dus dat je voor de belangrijkste tagline, call to action of titel het duidelijkste lettertype kiest dat tot jouw huisstijl behoort. Gebruik niet meer dan twee of drie verschillende lettertypen die goed bij elkaar passen en een professionele uitstraling hebben.

Geen zin of tijd om je in deze specificaties te verdiepen? Kies er dan voor om zelf folders online te maken middels ons online ontwerpprogramma. Dan zorgen wij ervoor dat bovenstaande zaken worden geregeld.
 

Inhoudelijke indeling folder maken

Naast een professionele uitstraling dient de inhoud; maakt de boodschap die je wilt meegeven aan de doelgroep uiteraard of de ontvanger zich aangesproken genoeg voelt om actie te ondernemen. Helaas bestaat er geen magische formule voor de ultieme foldertekst. (Ondanks de uitvinding van ChatGPT die je wellicht wel in de juiste richting kan helpen die op jouw situatie van toepassing is.) Iedere business, ieder product of dienst en iedere doelgroep is per slot van rekening anders. Dat maakt iedere folder uiteraard uniek. Daarentegen zijn er wel een aantal tips die je boodschap beter leesbaar maken en/of (overtuigings)kracht bij kunnen zetten. Werk bijvoorbeeld zoveel mogelijk met opsommingspunten waarbij je de voordelen en/of unique selling points benadrukt, zodat jouw boodschap gemakkelijk en overzichtelijk wordt duidelijk gemaakt. Ook afbeeldingen, infographics of illustraties zijn mooie manieren om de boodschap te versterken/ versimpelen en het geheel visueel aantrekkelijk te maken. Zorg ervoor dat deze visuele elementen ondersteunend zijn aan de tekst. Houd alle overige toelichting beknopt en zorg er vooral voor dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar en opvallend is. Zo behoud je de aandacht van de lezer.
 

Folder maken online ontwerpprogramma

Een aantrekkelijke cover zorgt ervoor dat je folder opvalt. Besteed daarom extra aandacht aan de vormgeving. Gebruik een pakkende headline en een aantrekkelijke afbeelding om nieuwsgierigheid op te wekken. Vind je het lastig om vanuit een leeg canvas te beginnen? Een folder maken online wordt makkelijker met een beetje hulp van bijvoorbeeld grafische templates die gemakkelijk aan te passen zijn naar jouw huisstijl. Zo heb je alvast een goede basis voor de opzet. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het handige online ontwerpprogramma van DrukwerkExpert.nl! Met deze tool kun je direct aan de slag met handige tips en voorbeelden. Jij ontwerpt en wij zorgen voor de juiste specificaties en overige kwaliteitsvoorwaarden voor een hoogwaardig product. Stel hier de gewenste folder snel samen en binnen enkele minuten staat jouw folder klaar voor productie!