Alle categoriëen

Informatie

Een eigen folder maken vraagt de nodige voorbereiding. Gezien het feit dat de folder een veelzijdig drukwerkmedium is, dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals reclame, uitnodigingen en productinformatie, is de keuze reuze! Je kunt een folder op tientallen verschillende manieren ontwerpen. Je stelt het product namelijk samen aan de hand van het ontwerp, het materiaal, de afmetingen en de details. Dat lijkt wellicht een overweldigende opgave, maar met DrukwerkExpert.nl maak je gemakkelijk online je eigen folder. Hoe je eigen folders maakt op DrukwerkExpert.nl, lees je stap voor stap hieronder!

Folder maten en opties

Folders kun je in verschillende maten en met verschillende afwerkingen laten drukken. Daarbij worden de formaten van een folder uiteraard grotendeels bepaalt door het aantal vouwen en de locatie van de vouwen in de folder. Welk formaat en hoeveel vouwen het beste passen bij jouw exemplaar, is uiteraard afhankelijk van het type boodschap dat je middels de folder wil verspreiden. Zo kiezen organisaties die verschillende producten of diensten willen uitlichten bijvoorbeeld vaak voor een din-lang folder met drie tot zes vouwen. Ieder onderwerp krijgt op deze manier een eigen podium aan de hand van een afgebakend vlak. Ook maakt deze grote hoeveelheid vouwen, dat de vlakken van de folder smaller worden, waardoor het product handzamer en daarom gebruiksvriendelijker is voor de ontvanger. Benieuwd welk type folder het beste bij het doel van jouw drukwerk past? Bekijk hieronder het overzicht van de eest gekozen folder maten en opties en maak een weloverwogen keuze.

 

Foldertype en formaten DrukwerkExpert.nl

Folderafmetingen zigzagvouwen DrukwerkExpert.nl

Aantrekkelijke folder lay-out

Een aantrekkelijke folder lay-out maken word door veel mensen vaak als lastig ervaren. De vormgeving van je folder is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Het belangrijkste van een goede folder lay-out is dat je voor een duidelijk en goed leesbaar lettertype en lettergrootte kiest. Houd de tekst kort en bondig en zorg er daarbij ook voor dat de tekst niet te dicht bij de rand staat. Dat geeft niet alleen meer rust aan het geheel, maar zo loop je ook niet het risico dat je tekst wordt afgesneden tijdens de productie van je folder. Het zou immers zonde zijn als je boodschap niet goed te lezen is. Dan schiet je folder het doel voorbij natuurlijk! Daarnaast is het voor de eenheid in je bedrijfsuitingen en de (merk)herkenning het verstandigst je huisstijl te verwerken in de vormgeving van je folder. Gebruik dus de juiste kleuren, lettertypes, het logo en andere vaste merkwaarden.


Professionele folder ontwerpen online

Twijfel je of jouw skills op het gebied van vormgeving wel toereikend zijn om een professionele folder te ontwerpen online? Dan heb je de ontwerptool van DrukwerkExpert.nl nog niet ontdekt. Met ons online programma maak je in een handomdraai jouw eigen folders, zonder enige voorkennis of speciale software in huis te halen. Maak eerst een keuze voor het formaat, het aantal vouwen en de afwerking van het product. Vervolgens wordt je naar het ontwerpprogramma begeleidt, waar het lege canvas in de vorm van een werktekening al voor je klaarstaat. In dit programma vind je verschillende voorbeelden, templates en hulpstukken om je eigen folder te ontwerpen. Maak je geen zorgen over de vouw, het ontwerp wijst zich vanzelf. Met een beetje hulp van DrukwerkExpert.nl vormt de complexiteit niet langer meer een obstakel! 

 

Folders bestellen online; snel en gemakkelijk

Aarzelen om zélf een professionele folder online te ontwerpen, hoeft dus niet langer. Ontwerp je eigen folder met DrukwerkExpert.nl en maak gebruik van onze drukkerij om jouw boodschap op een professionele en aantrekkelijke manier te verspreiden. Met onze kwaliteitsdrukwerk en gebruiksvriendelijke ontwerptool staan we klaar om jou te helpen bij het maken van een indrukwekkende folder die je doelgroep zeker zal aanspreken! Folders bestellen online doe je snel en gemakkelijk via DrukwerkExpert.nl!