Alle categoriëen

Informatie

Zelf drukwerk maken online met een handige tool

Wil je jouw eigen drukwerk maken en laten drukken? Het was nog nooit zó makkelijk met een beetje hulp van het speciaal ontwikkelde ontwerpprogramma op DrukwerkExpert.nl. Of het nu gaat om flyersfoldersvisitekaartjesbrochureskalenders (of één van onze andere bijna 100 drukwerk producten), drukwerk maken online is tegenwoordig zó gepiept. Je stelt het gewenste product samen en kunt zonder gedoe direct aan de slag met de vormgeving. Benieuwd hoe je binnen een paar minuten jouw eigen drukwerk hebt samengesteld, vormgegeven én aangeleverd bij de drukker? Lees hier hoe en waarom deze tool de ideale oplossing voor jou is en begin direct met het maken van je eigen drukwerk!
 

Drukwerk zelf maken benodigdheden

Wil je zelf jouw drukwerk ontwerpen, maar ben je geen grafisch ontwerper? Geen probleem! Met een beetje hulp van ons online ontwerpprogramma heb je binnen no-time jouw drukwerk vormgegeven. Zelfs als je geen ervaring hebt met ontwerpen, zorgen wij voor een professioneel eindresultaat. Wat heb je nodig om zelf drukwerk te maken met de DrukwerkExpert tool?

 1. Bepaal vooraf welk drukwerk product wilt vormgeven en wat de specificaties van dit product moeten zijn. Door eerst het product naar wens samen te stellen, kun je gerichter vormgeven op basis van bijvoorbeeld de vorm, de afmetingen en andere details.
 2. Jouw logo in PNG, JPEG, PDF of een vergelijkbaar bestand. Welk drukwerk product je ook kiest, in (bijna) alle gevallen kies je ervoor om jouw logo in het ontwerp te verwerken. Zorg dus voor het juiste bestandstype. Dit bestand kun je gemakkelijk uploaden in het drukwerk ontwerpprogramma en 
 3. De uitgeschreven tekst die je in op of het drukwerk wilt verwerken. Zorg dat je voordat je aan de slag gaat, (de kern van) je boodschap al duidelijk hebt. Schrijf deze voortijdig uit met pen en papier of online, zodat je de tekst (na een grammaticale check) kunt kopiëren en plakken in het ontwerp.
 4. Bepaal de call to action en zorg dat je deze duidelijk kunt laten opvallen en het uitvoeren van deze actie ook toegankelijk is voor de ontvanger van het product. Als je mensen wilt enthousiasmeren om een website te bestellen, iets te downlaoden of een product te bestellen, kan een QR-code op je drukwerk erg handig zijn. Door QR-code te integreren in je drukwerkontwerp, maak je het toegankelijk en makkelijk voor de doelgroep om de gewenste actie uit te voeren. Denk dus goed na over het doel van je drukwerk, voordat je begint met ontwerpen

Werk je toch liever met je eigen Photoshop (of ander ontwerp)programma? Geen probleem! DrukwerkExpert.nl biedt per uniek drukwerk product tevens het bijbehorende bewerkbare bestand. Zo kun je dit lege canvas in je eigen ontwerpprogramma bewerken en ben je ervan verzekert dat je werkt met de juiste formaten, verhoudingen en afmetingen. Vind de werkbestanden en werktekeningen voor al onze drukwerk producten op de specifieke productpagina’s (, zoals je bijvoorbeeld hier de flyer werktekeningen onder het kopje ‘aanleveren’ vindt.)

De voordelen van online ontwerpprogramma voor drukwerk

Het online ontwerpprogramma op DrukwerkExpert.nl biedt een scala aan voordelen. Om alle voordelen even kort samen te vatten, geniet jij als klant namelijk onder andere van:

 • Gebruiksvriendelijk online ontwerpprogramma: Met ons online ontwerpprogramma is het maken van jouw drukwerk een eitje. Je hebt volledige controle over het ontwerp en kunt eenvoudig afbeeldingen, logo's en tekst toevoegen. Bovendien zorgt ons programma ervoor dat je ontwerp voldoet aan alle technische specificaties.
 • Beeldmateriaal gebruiken en uploaden: Je hebt toegang tot een uploadfunctie voor afbeeldingen en logo's, zodat je jouw eigen visuele elementen kunt toevoegen. Bovendien bieden we rechten vrije beelden en lettertypen aan die je gratis kunt gebruiken om jouw ontwerp te verrijken.
 • Drukwerk Photoshop templates: Voor degenen die graag met Adobe Photoshop werken, bieden wij gratis templates aan die speciaal zijn ontworpen voor drukwerk. Hiermee kun je snel en gemakkelijk aan de slag met het ontwerpen van jouw drukwerk.
 • Geen techische kennis nodig: Met het online ontwerpprogramma van DrukwerkExpert.nl hoef je je geen zorgen te maken over technische vraagstukken zoals kleuren, druktechnieken en resolutie. Wij nemen deze zaken uit handen, zodat jij je kunt concentreren op de boodschap die je wilt overbrengen aan jouw doelgroep. Met ons online ontwerpprogramma maak je in een handomdraai professioneel drukwerk, zonder gedoe.
 • Ruim assortiment aan drukwerk: Bij DrukwerkExpert hebben we een breed scala aan drukwerkproducten, waaronder flyers, posters, visitekaartjes, brochures, en nog veel meer. Wat je drukwerkbehoeften ook zijn, wij hebben de juiste oplossing voor jou.
 • Verschillende specificaties en formaten: Ons drukwerk is verkrijgbaar in verschillende formaten en specificaties, zodat je precies kunt kiezen wat het beste bij jouw project past. Of je nu op zoek bent naar een standaardformaat of een unieke afmeting, wij hebben de mogelijkheden die aan jouw eisen voldoen.
 • Supersnelle (spoed) levering: Heb je jouw drukwerk snel nodig? Geen probleem! Wij bieden een spoedleveringsoptie, zodat je jouw drukwerk binnen 24 uur al in handen kunt hebben. Je kunt vertrouwen op onze snelle en betrouwbare service.

Drukwerk maken was nog nooit zo eenvoudig. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van DrukwerkExpert en laat jouw ideeën werkelijkheid worden met hoogwaardig drukwerk dat jouw boodschap overbrengt.