Alle categoriëen

Informatie

Aanleverspecificaties

Hoe lever ik mijn drukwerk bestanden aan:

 • PDF    Aanleveren in PDF/X-4:2008, géén snijtekens, registratietekens en kleurenbalken toevoegen.
 • Resolutie    Resolutie ten minste 300 dpi bij 100% originele grootte
 • Afsnee    Voor al het drukwerk (met uitzondering van brochures) rondom 2 mm afsnee toevoegen, bij brochures rondom 5 mm toevoegen!
 • Belangrijke (tekst-) informatie tenminste 5 mm van de randen plaatsen.
 • Letterfonts    Letterfonts moeten volledig worden ingesloten of omgezet naar krommen/contouren.
 • Kleurmodus    FOGRA39 (ISO Coated V2) voor gestreken papier, FOGRA47 (PSO Ongecoat ISO12647) voor ongestreken papier.
 • Inktbezetting    Inktbezetting mag niet meer bedragen dan 300%
 • Spelling en zetfouten    Spelling en zetfouten worden door DrukwerkExpert niet gecontroleerd.
 • Overdrukingstellingen    Overdrukinstellingen worden door DrukwerkExpert niet gecontroleerd.
 • Transparanten    Transparanten vanuit CorelDraw moeten worden verminderd
 • Opmerkings- en formuliervelden    Opmerkings- en formuliervelden worden niet ingezien en verwijderd
 • Vouwlijnen    Vouwlijnen worden niet geverfieerd bij het afwerken
 • Looprichting    Looprichting van het papier kan helaas niet altijd de juiste zijn
 • Formaat    De afzonderlijke pagina's van een folder zijn gebaseerd op het volledig opengevouwen formaat (zie eindformaat en aanleverformaat).

 

Hoe drukwerk bestanden aanleveren

Bestanden kan je aanleveren via het upload-venster, welke getoond wordt aan het eind van het bestelproces. 
De bestanden worden dan op een veilige manier snel naar ons verzonden. Na het uploaden zie je de bestandsnaam staan zodat kan worden gecontroleerd of het juiste bestand is geupload. 
Bestanden kunnen daarna eventueel worden verwijderd en opnieuw worden geupload. Als alle bestanden aanwezig zijn klik daarna op de volgende stap. Ook kan je via
https://drukwerkexpert.wetransfer.com/ je bestanden apart sturen.

 

Aanleverformaat

Op dit formaat dienen de bestanden te worden aangeleverd. Voor een folder is dat bijvoorbeeldhet plano (uitgevouwen) formaat met een extra afloop/snijmarge rondom.Het aanleverformaat is te vinden in de werktekening bij elk product.

 

Afloop/snijmarge

Om er zeker van te zijn dat er na het snijden geen delen van je ontwerp wegvallen, of witte randen ontstaan, moet het aan te leveren bestand aan alle zijden groter zijn dan het gekozen formaat. 
De afloop is al in het 'aanleverformaat' opgenomen. Zorg ervoor dat je ontwerp gewoon doorloopt, dus geen wit kader rond het ontwerp plaatsen! Bij de meeste producten zoals folders, flyers, briefpapier, posters is de afloop 2mm rondom. 
Enveloppen en brochures hebben een afwijkende afloop. Voor de juiste afloop kan je bij ieder product de werktekening downloaden.
Daarnaast dienen alle zijden en vouwlijnen van het uiteindelijke formaat tenminste 5 mm vrij te zijn van teksten en andere belangrijke informatie.

 

Welke bestandsformaten kan je aanleveren

 • PDF De voorkeur gaat uit naar een PDF bestand (hoge resolutie). Indien jouw opmaakprogramma dit ondersteund, selecteer dan de voorinstelling 'PDF/X-4:2008 of PDF/X-3:2003'. Stel je de PDF zo in dat de afloopinstellingen van het document gebruikt worden (dus 2 mm afloop rondom). Zorg ervoor dat je, indien je een pdf aanlevert, de gebuikte lettertypen in het bestand insluit. Je kan tekst ook in outlines/lettercontouren omzetten. LET OP! Geen snijlijnen of andere drukkersmarkeringen in het document opnemen!

 • TIFF

 • JPG/JPEG

 

Geen Microsoft Office bestanden

Microsoft Office bestanden kunnen door ons niet worden verwerkt. Wij kunnen deze eventueel wel tegen meerprijs voor je omzetten naar geschikte bestanden. Vraag onze experts vrijblijvend naar de kosten hiervan.

 

Kleuren

Alle bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK met het kleurprofiel ISO Coated V2.
Let op: PMS kleuren dienen bij full color drukwerk te worden omgezet naar CMYK.

 

Bedrukking flyers

Alle prijzen van de flyers zijn gebaseerd op dubbelzijdige (4/4) full color bedrukking. Bij aanlevering van een enkelzijdig bestand wordt ook maar één zijde bedrukt. Als je hetzelfde bestand op zowel de voor- als achterzijde wilt laten bedrukken dien je het bestand 2 keer aan te leveren met in de bestandsnaam de vermelding voor en achter. Bijvoorbeeld: voor-uwbestand.pdf en achter-uwbestand.pdf.

 

Resolutie

Alle afbeeldingen uitgedrukt in pixels moeten 300 DPI zijn. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens de druk.

 

Als uw bestanden niet goed zijn aangeleverd

Bestanden die niet conform onze aanleverspecificaties zijn aangeleverd worden indien mogelijk door onze DTP-afdeling aangepast. 
Dit geldt alleen voor kleine aanpassingen zoals omzetting van RGB naar CMYK, vergroten of verkleinen van bestanden of toevoeging van 2mm afsnede rondom. Dit kan mogelijk verschillen opleveren in het eindresultaat wat geen reden voor reclamatie kan zijn.