Alle categoriëen

Informatie

Flyer ontwerpen en drukken binnen een dag. Het kan!

Snel flyers ontwerpen online en drukken? Het kan met behulp van het online ontwerp programma en de spoedservice van DrukwerkExpert! Maar hoe ontwerp je je eigen flyer ontwerp? En hoe zorg je ervoor dat jouw flyer indruk maakt en op het netvlies blijft van je doelgroep? Met de hulpmiddelen, voorbeelden en onderstaande ontwerp tips die de DrukwerkExpert ontwerptool biedt, kun jij in een handomdraai een effectieve flyer maken. Gebruik je eigen logo, jouw huisstijlkleuren en zoek bijpassend beeldmateriaal in onze beeldbank. Ben je tevreden met je creatie? Sluit de tool dan af en het flyer ontwerp wordt automatisch toegevoegd aan je drukwerkbestelling. We gaan direct voor je aan de slag! Een flyer ontwerpen was nog nooit zo makkelijk.

Flyers ontwerpen online 

Flyers ontwerpen hoeft gelukkig tegenwoordig niet meer over verschillende schijven te gaan. Met het online ontwerpprogramma heb je die grafisch ontwerper van dat te dure marketingbureau namelijk niet meer nodig. Je kunt nu gemakkelijk zelf flyers ontwerpen online! De grootste uitdaging, namelijk het aanhouden van de juiste drukwerkafmetingen en het rekening houden met de afloop van het drukbestand, vallen met het gebruik van online ontwerpprogramma’s gelukkig weg. Deze tools zijn slim genoeg om deze zorgen bij je weg te nemen. Het is echter wel handig om met een aantal andere zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het lettergrootte van de tekst van je flyer. Te groot is geen gezicht, maar te klein is ook niet handig. Let daarbij ook op de lengte van je zinnen en eventuele paragrafen voor de leesbaarheid van je flyer. Je wilt per slot van rekening dat de boodschap aankomt en ook in één opzicht duidelijk is. Als opdrachtgevers hun eigen flyer online maken, adviseren we ook altijd gebruik te maken van passend beeldmateriaal en de juiste kleuren. 
 

Zelf flyer ontwerpen

Veel mensen denk nog steeds dat zelf een flyer ontwerpen erg lastig kan zijn. We zijn per slot van rekening niet allemaal geboren vormgevers van beroep. Desondanks hebben we ons grafisch inzicht tegenwoordig steeds minder nodig. Zo zijn er namelijk steeds meer hulpprogramma’s zoals zojuist al toegelicht. Deze tools bieden een ontzettend handige en snelle manier om je drukwerk naar eigen wens vorm te geven. Daarom integreren ook wij steeds meer flyer voorbeelden en templates in ons ontwerp programma op de website. Deze ontwerpen kunnen je het zetje in de juiste richting geven, terwijl je ieder element van het flyer ontwerpnaar eigen wens kunt aanpassen. 
 

Ontwerp flyers die indruk maken!

Zoals gezegd is het doel van een flyer om jouw doelgroep bewust te maken van een bepaalde actie, aanbieding of (speciale) boodschap. Echter omdat we in de (online) wereld van vandaag aan zoveel content worden blootgesteld, wordt het steeds lastiger om op te vallen. Een flyer template gebruiken om de vormgeving te vergemakkelijken is dus erg handig, maar zorg er daarbij wel voor dat je jouw ontwerp flyersonderscheidend houdt. Persoonlijk drukwerk is uiteraard pas écht persoonlijk als jij je er als ontwerper je eigen hand aan legt. Daarom adviseren we altijd gebruik te maken van eigen beeldmateriaal, je eigen huisstijl te gebruiken én natuurlijk altijd je logo goed zichtbaar te verwerken. Jouw doelgroep ligt vaak dichter bij jou dan je denkt. Dus denk niet te moeilijk en ontwerp flyers dus precies zoals jij denkt dat juist is!