Alle categoriëen

Informatie

DrukwerkExpert en FSC en PEFC-gecertificeerd papier

Duurzaam gecertificeerd papier

Bescherming van het klimaat en het milieu is natuurlijk ook voor DrukwerkExpert een belangrijk item. Daarom wordt alleen gecertificeerd papier gebruikt bij DrukwerkExpert. Vanaf heden worden daarom al onze folders en flyers van 90 en 170 grams standaard gedrukt op FSC en/of PEFC gecertificeerd papier. Hiervoor worden geen extra kosten voor u in rekening gebracht. Dit geldt voor zowel glanzend als mat papier.

Wat is FSC?

Het FSC-systeem (Forest Stewardship Council) zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

FSC is noodzakelijk

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Wat is PEFC

PEFC (Programme for the Endorsment of Forest Certification) is wereldwijd het grootste keurmerk voor hout en papier. Het doel van het keurmerk is duurzaam bosbeheer te bevorderen. Daarnaast streeft het keurmerk er naar om het aandeel hout en papier uit goed beheerde bossen te vergroten. PEFC heeft tot doel het aantal bedrijven met Chain of Custody certificering en het oppervlakte gecertificeerd bos uit te breiden. Door middel van voorlichting, kennisoverdracht en promotie in de handelsketen van bos tot en met product. Hiermee vergroot PEFC de bekendheid en acceptatie van het internationale PEFC-keurmerk bij bedrijven, boseigenaren en consumenten.