Alle categoriëen

Informatie

Doordruksets in kleine oplage – Efficiënt en praktisch zelf maken en bestellen

Doordruksets, ook wel bekend als werkbonnen, zijn voor veel organisaties van onschatbare waarde. Ze bieden een eenvoudige en praktische manier om verschillende soorten informatie vast te leggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het maken van facturen, urenbonnen en werkbonnen. Het belangrijkste kenmerk van doordruksets is hun vermogen om informatie snel en nauwkeurig door te geven van het originele exemplaar, naar de kopieën eronder. Dit maakt ze uiterst geschikt voor situaties waarin meerdere partijen dezelfde gegevens nodig hebben. Voor organisaties die efficiëntie en precisie nastreven, zijn doordruksets in kleine oplage ‘the only way to go’!

Doordruksets met eigen logo ontwerpen

Een doordrukset met het eigen logo van jouw organisatie kan een krachtig instrument zijn voor branding en professionaliteit. Wanneer je een doordrukset ontwerpt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de juiste informatie bevat. Denk aan details zoals bedrijfsnaam, contactgegevens, factuurnummering en dienstbeschrijvingen. Het toevoegen van je logo aan de doordrukset geeft niet alleen een professionele uitstraling, maar versterkt ook de merkidentiteit. Zorg ervoor dat het logo duidelijk en goed zichtbaar is op alle kopieën van de doordrukset. Met een herkenbaar ontwerp en jouw logo op de doordruksets, maak je een blijvende indruk op klanten en partners.


Doordruksets drukken; de beste tips

Bij het laten drukken van doordruksets zijn er een aantal belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je bepalen hoeveel pagina's je nodig hebt per blok doordruksets. Dit hangt af van de hoeveelheid informatie die je regelmatig moet vastleggen. Voor organisaties met uitgebreide facturen of complexe werkbonnen kan een meerbladig doordruksetblok nodig zijn. Zorg ervoor dat je ontwerp zowel op het originele blad als op de kopieën duidelijk leesbaar is.

Wat betreft drukmogelijkheden, kun je kiezen uit verschillende opties voor papierkwaliteit en afwerking. Voor duurzaamheid en een professionele uitstraling is het meestal raadzaam om te opteren voor hoogwaardig papier dat bestand is tegen slijtage. Daarbij is ook de keuze voor het aantal doordrukvellen dat je per keer wilt gebruiken het overwegen waard. De meeste organisaties kiezen voor een tot twee (kopie)fellen. Overweeg ook de mogelijkheid om je doordruksets in kleur te drukken om belangrijke informatie te markeren.

Tot slot is aandacht voor detail van cruciaal belang bij het ontwerpen en drukken van doordruksets. Zorg er tijdens het ontwerpen van je doordrukset ook voor dat alle velden correct zijn ingesteld, inclusief marges en scheurlijnen. Dit garandeert een eenvoudige scheiding van de kopieën en een overzichtelijke presentatie van de informatie. Je wilt per slot van rekening uiteraard wel genoeg (wit)ruimte hebben op iedere regel om al je informatie goed kwijt te kunnen.
 

Doordruksets drukken met DrukwerkExpert.nl

Met deze tips in gedachten, ben je goed op weg om doordruksets te laten drukken die aan de behoeften van jouw organisatie voldoen en die een professionele en efficiënte indruk achterlaten. Jij doet het ontwerp, dan zorgen wij dat wij jouw doordruksets drukken met de beste kwaliteit materialen. Stel direct jouw eigen doordrukset samen via https://drukwerkexpert.nl/drukwerk/doordruksets/ en start het ontwerpproces gemakkelijk via ons online ontwerpprogramma op de website.